geneins

Direktlänk till inlägg 8 maj 2010

Nellie

Av Lena Rydgren - 8 maj 2010 16:46 

Gangsterluvans Nellie Niagara född 2006-05-08 död 2010-05-06 

Vår underbara glada goa söta Nellie finns inte mer, det som förra torsdagen började med en "liten förskylning" som vi trodde visade sej var något helt annat. efter ett par dagar hemma så åkte vi till veterinären i måndags för att få nåt mot "förskylningen" men dom hittade även dåliga njurvärden, på tisdagen ultraljudade vi njurarna, då såg dom att det inte såg så bra ut och ville att vi la in Nellie på dygnet runt vård, så jag for till Ultuna i Uppsala med Nellie i tisdags em. där blev hon inlagd och i onsdags började dom ta prover, dom insåg att dom var tvungna att öppna henne och i torsdags under operationen hittade dom cancer i njurar livmodern och i levern. Så vi hade inget val, det var bara att låta denna underbara tjej få somna för alltid.

  

Nellie 8 veckor

Det här är nog en av de första bilderna vi tog på Nellie efter att hon kom hem till oss tillsammans med mamma Indra i juli 2006, Nellie är ju en av valpana i Indras sista kull på Gangsterluvans, så jag följde henne hela resan, från parningen hemma hos Gunilla till valpningen och dom 8 veckorna hemma hos Anders och Ingmarie, och vad vi funderade, vem skulle vi välja? det var ju 3 tikar, men till slut så blev det 5:an för hon var ju sååå söt.  

Men det höll på att börja illa, när vi kom till Södertälje på vår resa hem så hade Nellie skrikit som en fiskmår hela vägen från Åkers ca. 3,5 mil, och då tyckte Oscar som var valpvakt i baksätet att - nääää, vi kör tillbaka med henne!!

och så fort vi kom hem sprang hon in under huset och hittade en död skata, godis sa Nellie. Oscar som då var minst fick kyppa in under huset och plocka fram valp och skateländet, sedan bar det iväg till poolen, MAMMA skrek Oscar hon hoppar i!! Nejdå så dum är hon inte sa jag.......men det var hon! så nästa utryckning för Oscar blev ett dopp i poolen, efter det byggdes poolen in ordentligt.

  

Nellie med sin livräddare Oscar

Efter denna start så kändes inget speciellt jobbigt med denna tjej, eller rättare sagt sen blev hon uppfostrad dels av oss men givetvis av mamma Indra och Gammelmoster Geisha. När hon var 1år röntgades hon och det visade sej att hon hade en D- höft på höger sida, där sprack avelsplanerna för henne, men hon fick andra uppgifter i livet, Vid samma tid som röntgen råkade hon få in en bakterie i sin tass, som skadade så mycket inne i tassen att veterinärena höll på att få amputera hennes tår för att få hud till att läka ihop henne med, men som tur var när veterinären stod där på fredagen med skallpellen i handen så ångrade hon sej och beslutade sej för att vänta till måndagen och en sån tur för på måndage hade hon svarat på pencellinet och börjat läka.

   

Så här såg det ut ofta under de 3 månader hon hade bandage 

Och visst efter den tiden fick vi nog en alldeles särskild relation, och jag blev en djävel på tassbandage.

Vi började på tävlingslydnad tillsammans med brorsan Nemo som var Nellie bästa kompis genom hela livet, det var underbart att se dom två tilsammans,Dom hade nått ihop som vi  andra inte fick vara med på.

  

Nellie och Nemo

ochNellies tävlingslydnad var detr nog inget större fel på, det var nog matte som inte hade tålamod nog, och så kom det ju en kull valpar emellan,

Och där fick hon ju en ny uppgift so lektant

  

Nellie valpvakt

 

Förra året fick hon problem med sin höft, men efter ett litet ingrepp så blev hon helt bra, vi simmade hela förra våren och byggde muskler, och hon blev starkare och blev så pigg och bra att vi beslöt att ställa ut igen, hade inte gjort det på nästan 1år, och förra sommaren blev en kanonsommar hon placerade sej på alla utställningar hon var med på och kom bäst i Byske där hon blev 3:a i BTKL bland

60 tikar 

  

Nellie i Byske augusti 2009

Förra året köpte vi Hera av Gunilla, eftersom inte Nellie kunde få egna valpar så fick jag väl köpa en valp till henne, och som "plastmamma" gjorde hon bra ifrån sej, hon lärde nog Hera allt hon själv kunde och lite till.

Tyvärr så bor ju inte Hera kvar hos oss längre, hon flyttade till sin nya familj iutanför Linköping  för en månad sen, då det visade sej att hon hade "treor" på sina armbågar, och Aragon är ju i Uppsala med Elin, så nu börjar det kännas lite tomt här hemma, jag fick iallafall låna hem Aragon i fredags när jag åkte hem, tack snälla Elin och Erland för det, känndes bra att slippa åka hem med tom bil.

Tack alla ni som ringt mesat , mailat eller hört av er på annat sett. Vill också skicka grattishälsningar till alla Nellies syskon som fyller 4 år idag.

Vill också skänka en tanke till Susanne på Ekespångs kennel och hennes familj

Då hon också fick ta det tråkiga beslutet att ta bort Chivas i veckan

  

Ekespångs Chivas Regal och Indra på vår valpträff september 2008

  

Sov gott Nellie min solstråle!! matte älskar dej!!!

 
ANNONS
 
AnnCatrin

AnnCatrin

8 maj 2010 18:33

Usch vad orättvist!
Nu kan det bara vända till det bättre Lena!
Håller alla tummar och tassar för det!
kramar och nospussar i massor från oss i Sundsvall.

http://anncatrin.bloggagratis.se

 
Lena

Lena

9 maj 2010 01:23

Fy så orättvist det kan bli! Jag vet precis vad du går igenom. Fick hastigt ta bort min Sigge på väg ner till Susanne. Fy så fort det kan gå!
Tänker på dig!
Kram!

http://www.bernerlena.se

 
Anneli

Anneli

9 maj 2010 07:57

Hej Lena !
Usch så hemskt det blev med Nellie. Det som gick så bra och lovande förra året..Tänk va fort det kan vända till att bli skit och elände.
Vilken resa ni har gått igenom du och Nellie...jag förstår att ni blev väldigt tajta.Bevara henne som ett ljust minne i dina tankar.
Nu kan det bara vända till det bättre.

Kramar i massor till er.
Anneli

http://www.maximilian.panatet.se

 
Ingen bild

Linda

9 maj 2010 10:21

Hemskt ledsen för din och Andrers skull. Tänker på er och hoppas att er otur ska vända och att ni nu istället skall få uppleva glada fina stunder med era fina hundar :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena Rydgren - 29 juli 2011 08:30

Ja!!! nu har jag givit upp för alla påtryckningar.....  och klippt o ryckt öronen på Irma......   Och visst blev hon fin, ser sådär vuxen och förståndig ut som hon INTE är... men det kommer...är inte ett dugg orolig, men visst är det en tjej med...

Av Lena Rydgren - 11 juni 2011 00:19

Den här helgen är det mycker kalas på gång...Idag fyller "lilla" Alice 1År Tuffa Alice Och i morgon blir Indra   10År........ Indra vilar i gräset.... Födelsedagsbarnen Indra och Alice  på promenad   Och så har vi en tjej som firar 40 År ...

Av Lena Rydgren - 3 juni 2011 00:19

  Men Eva! när började du räcka upp handen :)   Ja vi börjar väl med lite bilder från säsongsfinalen på våra sennenträffar för våren, nu har Eva, Susanne och jag varit aktivitetsombud i 1 år och det har varit kul och inspirerande, vi har haft sto...

Av Lena Rydgren - 6 maj 2011 09:00

I dag tänder vi ett ljus för våran älskade Nellie,Det är idag 1 år sedan hon lämnade oss så hastigt,Du saknas oss fortfarnde så mycket, Men idag kan jag glädjas över alla fina studer vi fick och alla fina minnen jag har av henne    Saknar dej v...

Av Lena Rydgren - 20 april 2011 18:49

    Ja nu var det ju länge sen sist igen....men det har varit en del som hänt sedan förra inlägget. Alice har ju haltat fram och tillbaka sedan i december, Vi var hos veterinären i januari och han röntgade och konstaterade att hon nog hade panos...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se