geneins

Senaste inläggen

Av Lena Rydgren - 28 januari 2009 14:15

Onsdag 28 januari 2009       

Nellie och Aragon

    

Bus men brorsan Nemo.

    

Indra

       

Indra och Nellie i Säfsen.


Hej igen!!!

Jag har inte gått i ide fast man skulle gärna göra det nu, grått, grått, blött och mycket smutsigt skulle jag vilja sammanfatta mitt liv just nu. Kan vi inte få lite snö? Det är ju sååå kul.

Men snart är det dags för Sala, se där en liten ljusglimt eller.... inte så liten utan en STOR. Äntligen ska Aragon och hans bröder Aston och Magic (Adler) göra upp i ringen.....

Ska bli jätteroligt, må bäste kille vinna, skämt åsido, det kanske kommer NÅGRA fler juniorhannar......som är intresserade av att vinna?!!!

Efter Sala styr vi mot Uppsala och Odenhills kennel där vi ska stifta bekantskap med vår nya familjemedlem, jo det är sant, vi ska få hem en liten tjej efter Nellies syster Nikki och Odysseus. Jättekul, hoppas bara mormor Indra och syster Nellie är lika entusiastiska........

O`nej inte en liten till kanske dom tycker. Vi har ju den där buskillen Aragon här, räcker inte det.....

Men innan den lilla damen kommer hem till oss ska vi även få ha Alma här ett par veckor då hennes husse och matte ska resa bort, det ska bli himla kul.

Ja det får bli allt för denna gång, kanske kommer mer snart.... 


ANNONS
Av Lena Rydgren - 19 oktober 2008 15:15

Söndag 19 oktober 2008

Ja nu var det ett tag sedan sist igen, och såååå mycket har hänt!!

Först måste jag berätta om valpträffen vi hade här den 20 september.

Sååå roligt att ni var här, alla goa valpköpare och valpar. Vi hade en jättetrevlig dag med mycket bus, lekar och alla valpar och deras mattar och hussar fick träffas och lära känna varandra. Vi hade även lyckats få hit Susanne också så att alla fick träffa Pappa Chivas och se hur stor och ståtlig far dom har...

Tack Susanne för det.


Och nu kommer vi till förra helgens bravader i Sundsvall.......ojojoj vilken helg.

Vi åkte redan vid lunch på fredagen upp till Sundsvall och där hade vi fått husrum hemma hos Aston, va kul det var att ses igen. Där blev det god middag och bus och lek innan vi gick till sängs, relativt tidigt för att vara jag, men ska man tävla och ligga på topp så behövs ju en god natts sömn, eller?

Jodå, nästa morgon for Anders och jag iväg med Indra och Nellie i bilen och Anncatrin och Björn tog smågrabbarna med sig på promenad ned till utställningen, då dom ändå inte skulle ställas (fanns ingen valputställning).

När vi kommer in till ringen stötte jag på Gunilla Odenfelt. Kan du hjälpa mej att ställa Indra eller Nellie? frågade jag. Det är ju lite svårt att ställa två tikar i samma klass, (jag har ju inte klonat mig ännu fast man ibland känner att det nog vore ett alternativ). Vi bestämde iallafall att hon skulle ta Indra, och det gjorde hon så fantastiskt bra så Indra kom 2:a i btlk. och kammade hem sitt andra cert, nästan på dagen 5 år och 21 valpar efter sitt första. Ojojoj vilken LYCKA. Resten av den dagen log jag nog konstant, TACK GUNILLA!!! 

Efter denna omtumlande upplevelse tog vi en promenad hem till Anncatrin och Björn. Efter lite mackor och fika (hade visst glömt att äta) tog vi en välbehövlig vila, för att senare på kvällen äta en utmärkt gulachsoppa, mmmm va gott!!

I säng igen efter en kanondag och mycket trevlig kväll. Nästa morgon var det smågrabbarnas tur, då skulle dom tävla på en inoff i Timrå. Den var meningen att dom skulle ha varit tre hanar och en tik, men både tiken och den tredje hanen var halta så dom kom inte. Det blev brödernas kamp, där Aragon segrade. Han blev BIR och sedan blev han BIG2. Nu tyckte nog inte Anncatrin att detta var riktigt rättvist, för domaren tyckte att Aston nog var lite större och mer utvecklad än Aragon. Men att Aragon rörde sig bättre, jaja Anncatrine, du får nog inse att storleken inte är allt, haha!! Skämt åsido, efter några timmar beslöt hon att vi nog var välkomna tillbaka till dom, det tackar vi för......

Tillbaka hem till familjen Uppfeldt och packa ihop våra saker och sedan bar det av hem till Norrköping, med bilen enligt AnnCatrin "nedlusad med rosetter". Javisst ja, jag ställde visst en hund själv också på lördagen.... Nellie fick en slät etta och placerade sig som reserv i ökl.

Söta goa Nellie du är en av de bästa ändå, så det så.....


ANNONS
Av Lena Rydgren - 19 september 2008 15:15

Fredag 19 september 2008

Jaaa! nu var det länge sedan ....

Men nu ska ni få höra .......

Sommaren har nu passerat i rekordfart, trots att vi inte varit ute på några utställningar, pälslösa och för unga hundar gör ju ingen utställningssommar, men nu så....

Först ska jag berätta lite om vad vi gjort i sommar. Först var vi på Cypern helt underbart! varmt och skönt! Sedan blev det raka vägen till världsutställningen, kul att ha få se något sådant och få träffa alla trevliga människor. Sedan har vi varit runt hos våra valpar och det har varit jättetrevligt, underbart att se hur bra dom har det. Så har vi umgåtts men våra vänner, varit bortbjudna och även haft många vänner här, precis som vi vill att vår sommar ska se ut. Norrköping-Nyköpingshelgen blev lika trevlig som den brukar. Det är då vi har övernattningshelg här hos oss, tänk va trevligt vi hade!! Det var Nellies första utställning efter pälsbytet och där placerade hon sej 4:a i ökl, medan våra gäster kom "lite" bättre.. jaja så kan det vara.

Nellie och jag har börjat träna lydnad igen, känns bra... att komma igång igen. Vi var även och tittade och hejade på Nemo och Curry-Curry då dom tävlat i lydnad.

 Öland gick ju bra för Aragon. I hans tävlingsdebut blev han BIM baby och Nellie fick en "slät" etta. Aston började ju sin tävlingsbana i Byske, där han tog en hedrande andra plats. I Högbo blev även han BIM baby. Stora grattiskramar från oss alla.....

Även Magic (Adler) har gjort debut i utställningsringen på en inoff i Stockholm. Han stoltserar nu med BIR baby titeln. Grattis, Grattis!

I helgen blir det stort 7 månaders kalas här då nästan alla valpar kommer på valpträff, tyvärr har Athos med familj förhinder men resten kommer, KUL......

Ja nu har ni fått lite uppdateringar om oss, lovar berätta mer snart........

       

Magic (Adler)                                           
                                                  
                                   Alma

       

Alvin                                             
                                                  
           A
ragon

      

Aston                                             
                                                  
      Atlas

Av Lena Rydgren - 19 juni 2008 15:30

Torsdag 19 juni 2008

Midsommar och semester,...härligt.

Men först vill vi tacka Bengt och Anneli för en jättetrevlig söndagseftermiddag då vi var på "valpinspektion". Härligt att se hur bra Magic (Adler) har det. Vi har ju även varit och sett till Athos, Alvin och Baloo (Airbus) och det har varit lika angenämt. Nu är det bara Alma, Atlas och Aston kvar men lugn bara, vi kommer.....

Midsommar blir det firande ute i skärgården med släkt och vänner på dagen, sill, midsommarstång, allsång och allt som hör till. På kvällen återvänder vi hem till oss för vidare firande i goda vänners lag.

Midsommardagen ska vi försöka hinna fira Henrik som fyllde 26!!!år i söndags, men då befann sig på jobb i Trollhättan. På söndag packar vi, för på måndag åker vi en vecka till Cypern, härligt! Gissa vem som ska bada och sola.....och sedan när vi kommer hem är det ju bara några dagar till världsutställningen. Ska inte ställa något, bara titta och njuta av alla hundar.

Nu vill vi önska Alla våra vänner en riktigt härlig Midsommar!!!


Av Lena Rydgren - 12 juni 2008 15:30

Torsdag 12 juni 2008

Idag är det en stor dag, för Indra fyller 7 år och hon tycker lika mycket om att fylla år som sin matte.....

Vi ska fira på Smultronstället i Söderköping, en glassrestaurang som är lite utöver det vanliga.

Vi passar också på att gratta alla Indras bröder här och önskar dom en jättebra dag.


Av Lena Rydgren - 28 maj 2008 15:30

Onsdag 28 maj 2008


                                              Foto: Madeleine Lundh

Gangsterluvans Nellie Niagara 3:a ök med CK.                                              Foto: Madeleine Lundh

Gangsterluvans Nobla Nicolett  2:a Btkl och cert


Vilken helg vi haft!! Tre underbara dagar i Karlskoga med fint väder, massor med hundar och treevliga människor, vad kan man mer begära.

Vi kom fram till Karlskoga i fredags kväll och med lite hjälp av goda grannar var förtältet på plats på rekordtid. Nu stundade det god mat som Eva trollade fram i vår husvagn, tur du var med, annars hade det nog blivit pizza. Därefter blev det promenad på området och påhälsning hos goda vänner, sent blev det också.... men vad gjorde det, vi skulle ju inte ställa ut på lördagen för då var det bara hannar. Så vi satt och beundrade sååå många snygga hanar hela lördagen, sen blev det bråttom!

Middag på Karlskoga hotell och jättetrevlig underhållning av Whisky and Dynamite. Hem igen till husvagnen och en sväng till andra husvagnar på lite förfriskningar, sent igen.....

Men nu var det söndag och Nellie skulle in i ringen. Ojoj, lite stressigt och nervöst blev det allt, men Anders på Gangsterluvans är ju lugn och han hade lovat ställa Nellie så vad jag var nervös för vet jag ej. Herregud 3:a i sin klass med CK och med 38 anmälda blev jag mer än nöjd, och tänk att syrran "Nikki" vann klassen och kom sedan 2:a med CERT i btlk. Det är KUL!!!!

Hann även med att ta några släktkort på Pappa Garcon, Mamma Indra och deras vackra döttrar.

Lyckliga över dagens bravader for vi hem och jag lovar, jag somnade trött och lycklig.

Nu ser vi fram emot lördagen då Nellie och jag kör hårt i Norrköping.
 

Av Lena Rydgren - 18 maj 2008 15:30

Söndag 18 maj 2008

 Nu har det gått några veckor sedan alla valpar flyttade, alla verkar ha kommit tillrätta i sina nya familjer och allt verkar ha gått jättebra, lugna trygga och stabila verkar dom alla ha blivit. Nellie och jag var till Larv förra helgen med Eva och Amica på utställning en "slät" etta blev det, men jättefin kritik fick hon. Nu i helgen var vi i skärgården och då passade vi på att ta ett nytt kort likadant som vi har på Geisha, Indra och Nellie fast nu med Indra, Nellie och Aragon. Idag var vi på vårens sista bernerträff i Finspång. Jättetrevligt förutom att Nellie hittade något mycket välldoftande att rulla sig i, men väl hemma blev det bad och nu är hon lika fräsch som innan .Nästa helg blir det Karlskoga, kul! Utställning, lydnad och massor med goda vänner, kan väll bara önska lite bättre väder så blir nog allt OK.

Av Lena Rydgren - 4 maj 2008 15:30

Söndag 4 maj 2008

Nu har då även Aston Martin flyttat, han åkte igår hem med sin nya husse och matte till Sundsvall, så nu har vi valpfritt, åtminstone igår kväll! Aragon kommer väll idag då matte jobbar men som sagt, igår kväll var vi valpfria för första gången på 10 veckor. Lite konstigt kändes det, men jag är sååå glad att alla valparna nu kommit dit de hör hemma. Jag önskar Er alla all lycka!!!!

Nu väntar vi med spänning på nästa helg då Nellie, Eva, Amica och jag åker på utställning till Skara. Bad och lite skönhetsvård blir vad vi ska syssla med fram tills dess.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se