geneins

Senaste inläggen

Av Lena Rydgren - 20 april 2008 15:45

Söndag 20 april 2008


Nu har det gått lite drygt en vecka sedan sist, det har varit ganska mycket de sista dagarna, men nu är alla valpar utom lilla Alvin som flyttar på torsdag och Aston Martin kvar. Vi har ännu ingen köpare på honom, men hoppas snart finna ett bra hem till honom.

I onsdags åkte Airbus, som numera kallas Baloo, med sin nya husse o matte till Linghem. Där kommer han att vara lillebror till Lufsen 2,5 år, även han berner.

Sedan åkte Adler till Bromma med sin familj, husse, matte och "lillhusse", som tydligen redan blivit lite favoritkompis. Han kallas numera Magic.

Torsdag förmiddag kom så Athos husse, matte och "lillmatte" från Vikingstad och hämtade honom.

Senare på dagen var det lilla Almas tur att åka hem till Västervik med sin husse och matte. Där väntar en gammal jakthund på att få lära Alma allt hon kan.

Så kom fredagen och då åkte Atlas till Rönninge med sina mattar för husse var hemma hos storasyster Lingon som nu ska ta hand om Atlas, och även hon kommer nog att lära honom allt hon kan.

Senare på kvällen tog Aragon sitt pick och pack och flyttade hem till vår dotter Elin. Hon kommer att ha delad vårdnad om honom med oss, så han kommer nog att vara här en hel del. Känns skönt då det skulle vara svårt att inta spara något efter sin första kull.

Så har vi då Aston Martin kvar som vi nu hoppas att vi ska finna ett bra hem till.

Alvin föresten, han hamnar i Norrköping och ska levereras på torsdag till husse som födelsedagspresent (husse HAR önskat sej en hund).

Det har varit tufft när valparna har åkt, men jag känner mej trygg med deras nya familjer och önskar dom alla all lycka.

Nu ska snart Indra, Nellie och jag återgå till vårt normala liv, förutom att Aragon finns med på ett hörn förstås. Nellie och jag åker till Skara den 10 maj på utställning, ska bli kul att vara ute på banan igen......


ANNONS
Av Lena Rydgren - 4 april 2008 15:45

Onsdag 9 april 2008

Ojojoj nu är det bara en vecka kvar... innan mina små valpar ska flytta hemifrån, mycket blandade känslor.

Första tanken är, jag klara mej inte utan dom .... men sedan inser jag att jag är nog ganska trött nu efter de senaste MYCKET intensiva veckorna. Emellanåt tycker jag att dom är precis överallt, dock bara i köket, men jag går som en struts med högt uppdragna ben och ser mej hela tiden för var jag sätter mina fötter. Det finns alltid minst ett par valpar där min fot ska landa. Vår dag består fortfarande mest av lek, bus,  mys och korta vilostunder. Vi är även ute ganska mycket vilket är skitkul, framför allt i går när det regnade nästan hela dagen..... Lite smutsiga var dom allt. Vi har 2 valpar kvar just nu efter att vi fått återbud men vi hoppas ju på att det ska komma några fantastiska människor och vilja köpa även dessa charmtroll.
 ANNONS
Av Lena Rydgren - 2 april 2008 15:45

Onsdag 2 april 2008

Nu får vi börja med att presentera valparna med namn, alla valpar kommer att heta av Inshi i "efternamn".

1:an Adler, 2:an Aragon, 3:an Alma, 4:an Athos, 5:an Atlas, 6:an Alvin, 7:an Aston Martin och 8:an Airbus, ja så fick det bli efter många och långa diskussioner i familjen. Den här veckan har vi varit ute en hel del, vädret har ju varit så härligt och är man en liten valp så finns det ju så mycket spännande ute att titta på. Även att ÄTA på. Nellie tycker det är jätteroligt att busa med dom ute och nu har hon verkligen tagit rollen som lektant på allvar. Många besök har vi också haft och det har också gått jättebra. Både valparna och Indra tar det hela med mycket stort lugn.

Nellie som den storasyster hon är, blir väldigt avundssjuk och tar mycket plats. Gärna på besökarnas fötter så dom inte kan missa henne, för hon är ju snyggast och bäst.... om hon får säga det själv. Annars så rullar tiden på. Vi leker, busar, torkar golv ,sover, torkar golv , busar, torkar golv osv hela dagarna, men Gud va mysigt vi har det........


Av Lena Rydgren - 26 mars 2008 16:00

Onsdag 26 mars 2008

5 VECKOR!! Helt otroligt! Har dessa små liv funnits i mitt liv? Samtidigt känns det som om dom varit här mycket längre när man tänker på allt vi får uppleva med dom. Dom har bytt arbetsnamn nu, från Snövit och de 7 dvärgarna till BLACK ARMY. Dom river kompoststaket som de värsta huliganer och inte blir dom rädda för det heller när det rasar. Nej då är det fritt fram....

Nu är det mycket bus både med varandra och framförallt med mamma Indra och mej, men även Nellie har givit sig in i leken. Ganska OK men ibland blir det för många som anfaller henne i trupp och då vill hon inte vara med längre.

Idag har vi även provat att gå ut för första gången. Underbart väder, sa matte. 8 plusgrader, sol och massor med snö. Mycket spännande men samtidigt lite äckligt var det nog.

Deras namn börjar också att bli klara men det får ni vänta på till nästa vecka.


Av Lena Rydgren - 19 mars 2008 16:00

Onsdag 19 mars 2008

Idag blir valparna 4 veckor, och det händer saker hela tiden. I helgen som gick flyttade dom ned till köket, det har gått jättebra. Första natten for jag upp och ned till köket, övertygad om att dom dött, för klockan var ju 04.30

Så dax brukade vi ha varit uppe minst två gånger, men nej då, de sov sååå gott och fortsatte med det ytterligare en timma, skönt!! Sedan åt dom och busade lite, sedan sov dom igen och det gjorde matte också. Äter vanlig mat gör dom också, smakar jättegott. Fast det är klart, mammas tutte är ju det godaste fortfarande. Nellie bekantar sej mer och mer med dom men... tycker nog att dom är lite äckliga fortfarande. Men hon är samtidigt så nyfiken, och så har dom ju NYA leksaker som hon såååå gärna skulle vilja låna.

Nu är det Påsk också, lite valpköpare kommer till oss och en 50-års fest ska vi hinna med. För första gången har Elin utbrist "GUD VAD ROLIGT PÅ, LÖRDAG SKA VI VARA VALPVAKTER", annars brukar hundvaktsjobbet inte betraktas som så intressant.

Till sist önskar vi  ER ALLA en jättetrevlig Påskhelg.
Av Lena Rydgren - 12 mars 2008 16:15

Onsdag 12 mars 2008

Nu har valparna hunnit bli 3 veckor, helt otroligt vad fort tiden går. Nu är dom mer vakna och ute och går, både i valplådan och på golvet. Dom reagerar på röster, dom skriker när dom hör mej ....vad kan det bero på? Tycker dom inte om mej eller kan det vara så att jag luktar MAT. För vi har ju börjat med köttfärs och kulor och även en skvätt välling har jag serverat, och det smakade underbart.

Nellie har börjat bekanta sej med valparna, hon vet inte riktigt vad hon ska tycka om dom, men spännande är dom i alla fall...på håll.


Av Lena Rydgren - 3 mars 2008 16:15

                                                  

         
Onsdag 5 mars 2008

Ja nu har valparna blivit två veckor, oj vad det händer mycket just nu. Dom prövar sina ostadiga ben och alla har öppnat ögonen. Helt plötsligt har dom blivit personligheter. Indra tycker att det är mycket mat just nu. Hon kollar på mej och undrar nog om jag blivit galen som kommer med mat både nu och då. Men hon förstår ju att man måste äta mycket när man har så många barn att försörja. Hon är ju en förstående mor, fast hon är en....hund.

I måndags kom Nellie hem. Jätteroligt, men hon har bekymmer om vad det är som låter på övervåningen. Vad har mamma Indra där som är sååå hemligt. Hon ska få komma upp och se dom snart. Hon ska ju bli lektant har vi ju tänkt oss, fast leka med dom får vänta ett tag till.


Av Lena Rydgren - 28 februari 2008 16:15

Onsdag 27 februari 2008

Ja nu har valparna blivit en vecka, dom växer och mår bra. Jag har inte så mycket välling i huvudet längre utan fungerar ganska normalt.

Idag har "gudmor" Eva varit här och inspekterat, vi fick godkänt. Vi passade även på att klippa klor när hon nu ändå var här, det var inte så lätt.

Nellie har varit hemma och hälsat på ett par dagar, men tyckte väl att det var sådär. Inte fick hon träffa valparna och inte hade matte så mycket tid för henne, så hon åkte tillbaka till Nemo. Tack snälla Ann med familj som engagerar er så i Nellie. Det känns jättebra att ha er.

Stort Tack även till Er alla som ringt, mailat och skrivit i gästboken. Härligt med såna vänner.
 Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se